Hi ha cotxes que passen de 0 a 100 km/h en tres segons i països que passen de 0 a 1.839 matrimonis homosexuals d’un dia per l’altre. Sense despentinar-se, Tailàndia es va convertir ahir en el primer Estat del Sud-est Asiàtic i el segon d’ Àsia que registra les unions entre dos homes i entre dues dones. La llei del matrimoni igualitari, firmada pel rei fa 120 dies, ahir va entrar en vigor.
De cap a cap del país, dues vegades més lesbianes que gais s’han registrat davant l’Administració. A Bangkok ho han fet 661 parelles. La cita més freqüentada, organitzada per Bangkok Pride, va ser al centre comercial Siam Paragon.
“Els turistes homosexuals gasten un 40% més queels heterosexuals”, remarcael Ministeri de Turisme
“Per un luxe inclusiu”, es llegia en un aparador, camí del hall de la cinquena planta. Disposats a resoldre aquesta contradicció i d’altres amb un somriure, 185 parelles del mateix sexe –i gènere al seu gust– anaven desfilant en sessió contínua sota il·luminació rosa, entre el multisales i Buttery World, acompanyats d’alguns, pocs, amics.
Tot això en un ambient de conquesta relaxada i feliç, caiguda com a fruita madura en un dels països més tolerants amb la identitat sexual de cadascú. A la ciutat del món, a més, on es fan més cirurgies de reassignació de sexe.
“Els turistes homosexuals gasten un 40% més que els heterosexuals”, recalquen al Ministeri de Turisme. La primera ministra, Paetongtarn Shinawatra, ha saludat la bandera de l’arc de Sant Martí des de Davos. La mateixa per la qual desfilaven després els noucasats, amb el seu certificat de matrimoni a la butxaca. Molts d’ells amb el mateix vestit.
“En realitat, nosaltres ja estàvem casades, a San Francisco”, diu la Michelle, sinoamericana, asseguda a la moqueta al costat de la seva atractiva dona tailandesa, la Tookta. “Però Tailàndia no ho reconeixia.
Ara, en canvi, seran els seus propis pares, pastors protestants, els que ens casaran per l’Església”.
Les primeres trenta parelles –i moltes volien ser les primeres– van rebre el certificat de mans de l’anterior primer ministre, Srettha Thavisin, que va ser qui va impulsar la llei de matrimoni igualitari. Srettha –de tornada al seu negoci immobiliari– no va
malgastar ahir l’ocasió d’anunciar els seus condominis d’apartaments Sansiri amb una furgoneta arc de Sant Martí aparcada al mateix hall .
Entre la multitud, destacaven dos policies noucasats, amb les seves respectives parelles. Sobretot en Tisit, que ha volgut casar-se amb l’uniforme del cos. Un altre agent, en Shino, explicava igual de radiant per què ahir era important: “Per ser iguals a qualsevol família davant la llei, en sanitat, seguretat social, herència, etcètera”.
La nova llei de matrimoni es refereix a persones, en comptes d’homes i dones. En qualsevol cas, no s’aplicarà a les quatre províncies musulmanes del sud. A la veïna Malàisia, de fet, les pràctiques homosexuals continuen sent un delicte.
Però Tailàndia ja ha encès una torxa a l’Àsia, on només l’havien precedit el Nepal i l’illa de Taiwan. En Yoshi, un japonès que voreja els seixanta amb parella tailandesa més jove, en Kob, explica que va voler casar-se ahir, tot i sabent que el seu país d’origen no ho reconeixerà.
Tailàndia, d’altra banda, no reconeix categoria legal a les reassignacions de sexe que tant practica. Així mateix, tot i que el Govern siamès permet l’adopció per part d’aquestes parelles, prohibeix la gestació subrogada comercial. Només tolera la gestació subrogada altruista, sempre que un dels dos membres de la parella, com a mínim, sigui tailandès. Així mateix, la gestant ha de ser parent d’un d’ells –preferentment la seva germana–, però en cap cas la seva mare o una filla.
La jornada, com no podia ser de cap altra manera, va acabar amb música en el hall contigu a la dotzena de pupitres sense encant per a la paperassa. Els looks més extravagantment eivissencs no eren, al final, de noucasades o casats, sinó part de l’espectacle. La mateixa Milín, que portava sobre un vestit de núvia una banda que l’acreditava com a “ Segona Finalista de miss LGBT Tourism Thailand 2024” reconeixia que ahir no s’havia casat, però que buscava marit.