bet365

Sexe, identitat i salut mental

Una de cada quatre noies d’entre 13 i 28 anys s’identifica com a no heterosexual, publicava fa uns dies aquest diari, citant un estudi de les universitats Pompeu Fabra (Barcelona) i de Toronto. Segons els investigadors, s’observa entre les joves una tendència creixent i molt més marcada que entre els seus coetanis masculins a definir-se fora de l’heterosexualitat. I igualment incideix més en elles en aquest aspecte la ideologia politicosocial d’esquerres, més oberta a la diversitat, i fugir de les etiquetes rígides.

Manifestación convocada por la Comisión 8M del movimiento feminista de Madrid con motivo del Día Internacional de la Mujer, que recorre este sábado las calles de Madrid

Una manifestant el dia del 8-M

DANI DUCH

Fa uns mesos, bet365 va publicar també que trobar parella és cada vegada més difícil per a les espanyoles heterosexuals amb estudis superiors i convic­cions feministes que busquen un home afí. Ho va estudiar la sociòloga Maike van Damme, del Centre d’Estudis Demogràfics de l’Autònoma de Barcelona. Sembla que a moltes joves els resulten més complexos que a les seves mares i àvies l’amor, la identitat sexual, les relacions de parella. Per què? I a quins canvis socials poden conduir aquestes tendències que s'observen?

Amolts joves no se’ls comprèn, ni se’ls accepta com diuen ser

Aquestes preocupacions vitals, en una mesura o una altra, amb algunes varia­cions, afecten així mateix els nois. Van Damme constatava que d’ells, tenien més problemes per aparellar-se amb noies els de menys nivell formatiu (i socioeconòmic) i idees més tradicionals. Segurament són els que se senten més desplaçats i amenaçats per una igualtat social més estesa de la dona. Els més proclius a creure’s els ideòlegs de la mascloesfera i de qui ara es parla més arran de la sèrie britànica Adolescence, que alerta del risc dels continguts misògins a internet.

A la nostra societat, tot es trasllada a les xarxes i es polaritza, la sexualitat dels joves no n’és una excepció. Les múltiples etiquetes d’identitat de gènere i orientació sexual, per exemple, s’han tornat un tema pantanós on és fàcil ferir sensibilitats. Shakespeare se’n fregaria les mans. I Freud! Què hi farem si som una espècie a la qual li agrada fer-se preguntes existencials, dotar les seves accions de sentit, complicar-se la vida, vaja.

Lee también

Escoltem, no jutgem...

Marta Ricart
Los colores navideños, como el verde o el dorado, son un básico en la manicura inspirada en Navidad.

El reenfocament pels joves de l’amor, el sexe, el gènere o les relacions no hauria d’agafar d’imprevist les generacions precedents, que porten a l’esquena l’alliberament de la dona, una revolució sexual, el moviment LGTB... Però la veritat és que a molts joves no se’ls comprèn, ni se’ls accepta com diuen ser. I més que debats, sembla que el que falten són recursos diversos per donar suport a aquests joves. No oblidem que des de la covid clamen pels seus problemes de salut mental i tots aquests aspectes hi són crucials.

Mostrar comentarios
Cargando siguiente contenido...