Quan Ricky Rubio va guanyar amb la selecció espanyola de bàsquet el Mundial del 2019, va assegurar que el llibre El poder de confiar en ti de Curro Cañete el va ajudar a aconseguir la fita esportiva. La menció va suposar un abans i un després per a l’expert en creixement personal cordovès, que des d’aleshores va veure com per la seva consulta començaven a passar gran quantitat de cares conegudes mentre que d’altres optaven per llegir els seus llibres i comentar-los a les xarxes. No és estrany que sigui conegut des d’aleshores com el coach dels famosos . I alguns d’ells apareixen al seu nou llibre Sueña, visualiza, crea (Planeta), destinat a oferir pautes perquè tothom pugui fer realitat el seu desig més profund. En definitiva, aconseguir l’èxit.
“Hi ha gent que s’ha desconnectat dels seus desitjos autèntics, i ens fan molta falta per ser feliços i viure amb il·lusió”, explica abans d’alertar que “tots tenim el potencial de ser feliços o de destruir-nos completament”. Per tant, el primer consell passa per saber “què desitges”. “El cervell és com un múscul que es pot i s’ha d’entrenar”, assegura Cañete. I és així com es pot aplicar després “la llei de l’ultrafocus”. És a dir, “enfocar-se en l’àmbit de pensaments, paraules i sentiments en un únic objectiu, visualitzar-lo i passar a l’acció”.
Així ho va fer, per exemple, Karol G. “ Continuïn somiant, continuïn creient, continuïn treballant, perquè els somnis sí que es compleixen. Ho prometo”, va afirmar la cantant; una frase que Cañete replica al llibre. “La cito perquè és un cas brutal d’èxit i transmet un missatge positiu”, explica. “Va passar de fer veure que era la seva secretària per aconseguir entrevistes amb les discogràfiques a omplir quatre dies el Santiago Bernabéu, el que ningú no havia aconseguit. És flipant”, exclama admirat.
Cañete recull més frases de famosos que han aplicat la “llei de l’ultrafocus”, com ara Morgan Freeman: “Si vols res nou a la vida, primer has de ser capaç d’imaginar-ho. La teva imaginació és capaç de fer tot el que has demanat en proporció amb el grau de la teva atenció. Quina classe d’atenció donaràs als teus desitjos?”. O Will Smith: “Crec que puc crear el que vulgui crear. Pren una decisió, només decideix què seràs, qui seràs, i llavors, des d’aquest punt, l’univers t’ajudarà”.
“Defenso les ambicions”, afirma Cañete, que amb aquest llibre vol “ajudar els que tenen grans metes perquè l’ambició no és negativa, només quan fem coses que no faríem per aconseguir l’èxit. Els mitjans no justifiquen els fins”, puntualitza. Pel coach , la millor barreja consisteix a “tenir èxit i ser humil”. I compte amb l’èxit, perquè “et pot portar a l’autodestrucció, a desconnectar-te del que és important. N’hi ha que pensen que ja han arribat al cim i llavors no s’adonen que hi ha més cims i comencen a descendir, a oblidar tot el que els ha ajudat a arribar-hi i a deixar-se portar pels mals hàbits, a destruir la felicitat”.
Felicitat és una de les paraules que més pronuncia Cañete quan parla i adverteix que molts la confonen amb “la comoditat”. “La societat ens empeny a estar cada cop més còmodes i al final hi ha més gent que necessita antidepressius”. Part d’aquesta comoditat és en eines que “hem de fer servir bé”, com ara les xarxes socials o la intel·ligència artificial, perquè si no, tenen “el potencial de destruir la nostra felicitat”.