Nascuda el 2003 a les habitacions d’un hotel, la fira de videoart Loop és un dels pocs esdeveniments artístics nascuts a Barcelona que ha aconseguit traspassar fronteres i situar-se al calendari internacional com a cita imprescindible per a galeristes, col·leccionistes i professionals del sector a Europa. Ara, l’esdeveniment que dirigeixen els galeristes Carlos Durán ( Senda) i Emilio Álvarez ( Àngels Barcelona) està a punt de fer el pas a Àsia, amb l’obertura d’una seu a la ciutat de Pusan, a Corea del Sud, la primera edició de la qual se celebrarà del 24 al 26 d’abril, amb presència de set galeries i espais artístics barcelonins.
Loop Lab Pusan, les projeccions del qual també tindran lloc en un hotel, comptarà amb la participació de 25 galeries internacionals i un ampli programa que, més enllà de les obres de videoart, donarà cabuda a les pel·lícules d’artistes o a expressions més àmplies de l’art digital i els nous mitjans. Entre els participants destaquen l’artista italoamericà Aldo Tambellini (presentat per Topos Studio, Seül), el pintor coreanonord-americà Jin Meyerson ( Perrotin, París/ Seül i altres ciutats), Cemile Sahin ( Esther Schipper, Berlín/París/ Seül), Rachel Rossin ( Rhizome, Nova York), Refik Anadol ( Pilevnel i, Istanbul) i MAOTIK ( TAEX, Londres).
Organitzada en col·laboració amb l’agència cultural sud-coreana A- Fluxion, el Museu d’ Art de Pusan i la Ciutat Metropolitana de Pusan, aquesta primera edició vol donar a conèixer al sud-est asiàtic la creació catalana, per això l’àmplia representació de galeries barcelonines. Entre els participants figuren el cineasta Albert Serra ( Mayoral), la cineasta veneçolana Valentina Alvarado Matos ( FUGA), l’artista de performance Cecilia Bengolea ( Àngels Barcelona), l’estudi d’art digital Six N. Five ( Load Gallery), el fotògraf Xavi Bou ( Senda), l’artista veneçolana d’origen sud-coreà establerta a Barcelona Suwon Lee ( Sorondo Projects) o l’italià Giovanni Ozzola ( Suburbia Contemporary).