Dibuixa’m una patata
Caricatura
Toni Batllori ens explica de forma divertida i original tot el que ha après fent de ninotaire
Portada del libro de Toni Batllori
Dibuixa'm una patata
Per Toni Batllori El que he après fent de ninotaireToni Batllori és un dels dibuixants amb més impacte entre els lectors de Catalunya i Espanya. En aquest llibre Batllori explica tots els seus secrets com a dibuixant d’una forma clara i humorística. Dibuixa’m una patata constitueix la millor introducció a l’ofici de ninotaire.
Partint dels dibuixos de quan som petits i no ens preocupa saber dibuixar. De quan fem una rodona boteruda, li posem dues ratlletes en un costat i ja tenim un toro. Sense potes. I què? L’important d’un toro són les banyes, no les potes. I si el toro vola no passa res, i si volem que toqui a terra fem una ratlla de banda a banda del paper i llestos.
Feia anys que buscava la manera d’explicar coses que he après fent deninotaire que em semblen interessants, però no hi havia manera de lligar-les. Fins que vaig trobar la patata."
De fet, tot comença amb aquesta forma a mig camí entre el cercle i el bony que anomenem patata. Una forma a l’abast de tothom, tingui l’edat i habilitat que tingui. Toni Batllori ens convida a un viatge des de la simplicitat fins a la riquesa de sentits, on anirem descobrint els trucs per representar la pesantor, la velocitat, el soroll...
És un llibre especial, que combina dibuix i text i recull l’essència d’una feina practicada durant tota una vida. Un relat divertit que interessarà a grans i petits, però també amb consells bàsics per poder explicar-se dibuixant.
Perfil de l'autor
Toni Batllori
Toni Batllori (Barcelona, 1951) és un dels dibuixants amb més impacte entre els lectors de Catalunya i Espanya. El seu humor elaborat i alhora directe, que es concreta a la seva tira diària per a bet365, l’han convertit en un referent del periodisme polític.
Fill del dibuixant A. Batllori Jofré, ha col·laborat també a Mata ratos, Patufet, El Noticiero Universal, Diari de Barcelona, El Jueves... Coautor, amb Pere Led i Josep Manuel Udina, de Hic et nunc. Aquí i ara... encara parlem llatí (Libros de Vanguardia, 2013), ha rebut els premis al Millor Observador de la Realitat ʴDZíپ (col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, 2000), Internacional d’Humor Gat Perich (2004), Joan Junceda (2004), Ciutat de Barcelona (2007) i Nacional de Comunicació (2015).
També practica la fotografia, la pintura i l’escultura, on destaca el Monument a les il·lusions perdudes, que es troba a la rambla del Poblenou de Barcelona.